عفونت ادراری در اطفال و رفع آن
ادرار به طور معمول مسیر ذکرشده در بالا را بدون دردسر طی میکند، اما اگر باکتریها از پوست اطراف ناحیهٔ تناسلی یا مقعد و یا از طریق جریان خون وارد بدن شود، میتواند در هر نقطهای در طول مسیر ادرار، عفونت و التهاب ایجاد کند. حدود ۸ درصد از دختران و ۲ درصد از پسران، حداقل یک عفونت ادراری را در دوران کودکی تجربه میکنند، هرچند قبل از یک سالگی، عفونت ادراری در پسرها شایعتر از دخترهاست.
اگر احساس میکنید مشکلی وجود دارد، با پزشک متخصص اطفال خود تماس بگیرید. عفونتهای مجاری ادرار معمولاً به آسانی درمان میشود، اما اگر بدون درمان رها شود میتواند منجر به آسیب دائمی به کلیه و حتی نارسایی کلیه شود.
پزشکان متخصص کودکان میگویند کودکان زیر دو سال نسبت به کودکان بزرگتر، احتمال بیشتری برای آسیبهای جدی دارند، پس ضروری است که تشخیص و درمان عفونت مجاری ادراری کودک بهموقع صورت گیرد.
علائم عفونت ادراری کودک
برای بسیاری از کودکان، تب غیرقابل توضیح تنها علامتی است که در این بیماری بروز میکند. درصد کمی از کودکانی که تب دارند اما هیچ علائم بیماری دیگری ندارند، اغلب دچار عفونت ادراری هستند. طبق نظر برخی از کارشناسان، فقدان نشانههای دیگر باعث میشود که بسیاری از عفونتهای ادراری در کودکان تشخیص داده نشود. در برخی موارد، کودک ممکن است علائم دیگری را، همراه تب یا بدون آن نشان دهد.
برخی از این علائم شامل موارد زیر است:
- گریه یا علامت دیگری به نشانۀ درد هنگام ادرار کردن در کودک
- بوی غیرطبیعی ادرار
- ادرار کدر یا خونی
- تحریکپذیری مداوم و غیرقابل توضیح
- نداشتن وزنگیری مناسب
- استفراغ
- امتناع از غذا خوردن
- اسهال
مطب دکتر بهروز سلطانی متخصص کودکان و نوزادان آماده ارائه کلیه خدمات پزشکی کودکان و نوزادان دلبند شما جهت دریافت خدمات معاینه زردی، چک آپ دوره ای و انواع جراحی سرپایی ختنه، سرم تراپی با شماره های ۰۲۱۶۶۹۱۲۹۸۵ – ۰۲۱۶۶۹۱۳۰۱۴ در تماس باشید.
بدون دیدگاه