چسبندگی و تورفتگی آلت بعد از ختنه و درمان قطعی

چسبندگی و تورفتگی آلت بعد از ختنه و درمان قطعی

تو رفتگی آلت نوزاد بعد از ختنه

چسبندگی و تو رفتگی آلت نوزادان که به آن آلت دفن شده نیز گفته می شود ممکن است مادرزادی یا در کودکانی که اضافه وزن دارند بعد از ختنه رخ دهد و اصولا به مرور رفع می شود اما گاهی ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.

تو رفتگی آلت نوزادان اصولا پس از ختنه اتفاق می‌افتد. در عمل جراحی ختنه، پوست سر آلت برداشته می شود. از آنجا که آلت کودکان کوچک است، اگر کودکی اضافه وزن داشته باشد و دچار چربی زیر شکم باشد، امکان دارد حالت تورفتگی بیشتری ایجاد شود.

 

در این ویدئو صحبت های جناب آقای دکتر سلطانی در رابطه با عارضه چسبندگی محل ختنه و درمان چسبندگی آلت تناسلی را مشاهده می کنیم.

آسیب و عوارض تو رفتگی آلت در کودکی

در صورتی که تو رفتگی آلت نوزادان رفع نشود و برای درمان نیز اقدامی صورت نگیرد عوارضی در پی خواهد داشت:

  • ممکن است امکان رعایت بهداشت مناسب را برای کودک دشوار کند.
  • پوست ختنه گاه ممکن است موقع دفع ادرار کودک پف کند و گسترده شود. اگر به طور دائم چنین اتفاقی رخ دهد، ممکن است دفع ادرار کودک به صورت چکه چکه و منقطع شود. همچنین ممکن است کودک در هدایت جریان ادرار خود هنگام دفع ادرار دچار مشکل شود.

 

تشخیص تورفتگی آلت نوزاد توسط بهترین متخصص ختنه

معمولاً تشخیص آلت دفن‌ شده با بررسی چشمی و معاینه بالینی صورت می گیرد و تشخیص این عارضه نیازی به تصویر برداری یا آزمایش ندارد. پزشک مقدار پوست موجود برای عمل ترمیمی ختنه و همچنین محکم بودن اتصال پوست آلت به ساختار های عمقی ‌تر را ارزیابی می ‌کند. پزشک زاویه ‌ای را بررسی می ‌کند که رباط ‌های عمقی ‌تر آلت را با آن زاویه به بدن متصل می ‌کنند.

فواید و عوارض ختنه کردن نوزادان
مطالعه

درمان تورفتگی آلت نوزادان

درمان تورفتگی آلت کودکان دشوار است و روش درمان با توجه به علت اصلی تورفتگی آلت توسط دکتر متخصص ختنه نوزاد انتخاب می‌ شود. آلت مخفی و تورفتگی آلت نوزادان و کودکان گاهی اوقات به خودی خود اصلاح می ‌شود. از آنجایی که مورد هر بیمار متفاوت با دیگری است، نمی ‌توان تمام موارد آلت دفن‌ شده را به یک روش جراحی درمان نمود. پر کاربرد ترین روش‌ های جراحی آلت دفن‌ شده به شرح زیر است:

  • برداشتن بافت همبند جای زخم
  • قطع کردن رباط متصل کننده استخوان شرمگاهی به پایه آلت
  • ساکشن لیپکتومی یا لیپوساکشن: متخصص در این روش پوست و چربی اضافی را از ناحیه شکم خارج می‌ کند.
  • پانیکولکتومی: برداشتن پوست و بافت چربی اضافی که روی ناحیه تناسلی و یا ران آویزان است.
  • اسکوتئونکتومی: برداشتن لایه چربی روی ناحیه شرمگاهی
  • پیوند زدن پوست: برای پوشاندن ناحیه ‌هایی از آلت که فاقد پوشش دهی پوستی است.

دیگر روش‌ های درمان تورفتگی آلت عبارت است از:

  • دارو

چنانچه تورفتگی آلت باعث عفونت کردن ناحیه تناسلی شده باشد، پزشک دارو تجویز می‌کند.

  • کاهش وزن

متخصص معمولآً بیماران چاق را تشویق می‌ کند تا قبل از جراحی وزن نوزاد کاهش یابد. اگرچه لاغری به تنهایی مشکل تورفتگی آلت را حل نمی ‌کند، اما احتمال بروز عوارض را در طول جراحی و پس از آن کاهش می ‌دهد. کاهش وزن و مشاوره تغذیه قبل و بعد از جراحی مفید است.

  • مشاوره روانشناختی

روان شناس و مشاور برای رفع مشکلاتی مانند افسردگی، اختلال جنسی و اعتماد به نفس پایین به بیمار کمک می ‌کند.

درمان تورفتگی آلت نوزادان
درمان تورفتگی آلت نوزادان

 

عوارض ختنه اشتباه نوزاد به همراه راه های کاهش درد
مطالعه

چسبندگی آلت بعد از ختنه

چسبندگی ربطی به ختنه بد ندارد و معمولا به علت کوتاهی در مراقبت بعد از ختنه اتفاق می افتد. در شیار بین سر و تنه آلت ماده چسبناک سفید رنگی به نام اسمگما ترشح می شود که اگر پاک نشود همانجا میماند و خشک می شود و باعث ایجاد چسبندگی پوست تنه آلت به سر آلت می شود به طوری که در موارد شدید به نظر می آید کودک اصلا ختنه نشده است. بنابرین از یک ماه بعد از ختنه والدین باید در حالی که نوزاد خوابیده است قاعده آلت را به سمت پایین فشار دهند تا آلت کامل از غلاف آن بیرون بیاید و حداقل روزی یکبار ترشحات تجمع یافته را با دست و آب خالی تمیز کنند این کار باید تا چندین ماه ادامه یابد و بهتر است بعد از هر بار تمیز کردن داخل شیار تاجی با وازلین چرب شود.

 

انواع چسبندگی

به طور طبیعی زمانی که پوست روی آلت تناسلی شکل می گیرد، به آلت تناسلی می چسبد و حالت لامپی شکل می شود. اما بعد از ختنه این چسبندگی نباید وجود داشته باشد و گاهی اوقات پوست زیادی به سر آلت می چسبد، طوری که به نظر می رسد که آلت هرگز ختنه نشده است.

سه نوع چسبندگی در صورت بروز چنین عارضه ای وجود دارد

  • چسبندگی های غده ای

زمانی که پوست به سر آلت چسبیده، این اتفاق می افتد. در این نوع چسبندگی خط بنفشی که سر آلت را از شفت آلت جدا می کند در بعضی نواحی رویت نمی­شود.

  • بریج پوست آلت

این نوع چسبندگی ضخیم تر است و به طور بالقوه ای چسبندگی دائمی ایجاد می کند.

  • جای زخم

این نوع از چسبندگی، اساسا بافت اسکار است که زمانی که آلت به عقب کشیده می شود، درون پد چربی است و جای جراحی با سر آلت یکی می شود. طوری که آلت گیر می افتد و بیرون زدن سر آلت غیر ممکن می شود. معمولا در مورد آخر توصیه می شود که ختنه دوباره صورت گیرد.

بهترین روش ختنه نوزاد روش حلقه است یا جراحی؟+عوارض ختنه نکردن
مطالعه

 

 درمان چسبندگی آلت تناسلی

 چسبندگی بعد از ختنه اغلب همگام با رشد آلت شیر خوار و نعوظ های گاه به گاه به صورت طبیعی برطرف می شوند.

ترمیم آلت نیازمند تجویز داروی بی حس کننده قبل از برداشتن چسبندگی ها است. این دارو ها قبل از درمان به مدت 20 تا 30 دقیقه بر روی محل به صورت موضعی استفاده می شوند. برداشتن چسبندگی ها تقریبا 5 دقیقه طول می کشد. بعد از عمل جراحی پماد های استروئیدی خانگی را باید 2 بار در روز به مدت 6 هفته استفاده کرد. این پماد ها پوست اطراف چسبندگی ها را نازک کرده و همگام با کشیده شدن پوست آلت به عقب در هر بار تعویض پوشک، امکان ترمیم آهسته را فراهم می کنند.

 

سخن آخر

عمل ختنه یک عمل جراحی مهم است که نباید دست کم گرفته شود. بسیاری از عوارض ختنه نادرست با جراحی قابل اصلاح هستند اما با جدی گرفتن موضوع، انتخاب پزشک مجرب و دقت در مراقبت های بعد از ختنه باید از عوارض ناشی از آن تا حد ممکن پیشگیری کرد.

 

مطب دکتر بهروز سلطانی متخصص کودکان و نوزادان آماده ارائه کلیه خدمات پزشکی کودکان و نوزادان دلبند شما جهت دریافت خدمات معاینه زردی، چک آپ دوره ای و انواع جراحی سرپایی ختنه، سرم تراپی با شماره های ۰۲۱۶۶۹۱۲۹۸۵ – ۰۲۱۶۶۹۱۳۰۱۴ در تماس باشید.

4.7/5 - (22 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *