راه درمان درد سینه پس از شیر گرفتن کودک

راه درمان درد سینه پس از شیر گرفتن کودک

کودک را از شیر گرفتم اما سینه ام خیلی درد میکنه !!!

این مورد یکی از شایع‌ترین شکایات مادران بعد از از شیر گرفتن کودکشان است. همانطور که از شیر گرفتن یک نقطه عطف در زندگی کودک است، می تواند منجر به بروز تغییرات و عوارضی برای مادر نیز ‌شود. یکی از شایع‌ترین عوارض از شیر گرفتن کودک برای مادر به ویژه زمانی که از شیر گرفتن به صورت ناگهانی رخ دهد، درد و گرفتگی در سینه‌ها است. درد پستان اگرچه بعد از از شیر گرفتن طبیعی است اما قابل کنترل است.

 

علت درد سینه هنگام از شیر گرفتن کودک

بدن مادر تا چند هفته پس از از شیر گرفتن به تولید شیر ادامه می‌دهد، که گاهی اوقات در مجاری شیر جمع می‌شود و منجر به مسدود شدن مجرای شیر می‌شود. ورم پستان بعد از شیر گرفتن کودک یا ماستیسیت، یک عفونت سینه دردناک، ناشی از بسته شدن مجاری است و با علائمی شبیه به آنفولانزا، همراه با تورم، رگه‌های قرمز و درد در سینه‌ها ظاهر می‌شود. اگرچه از شیر گرفتن کودک و درد سینه بعد از آن تا حدودی طبیعی است اما در شرایط خاصی تشدید می‌شود.

عوامل تشدید کننده‌ درد سینه بعد از شیر گرفتن کودک عبارتند از:

  • از شیر گرفتن فوری کودک
  • همچنان شیر زیادی در سینه‌ها تولید می‌شود
  • در گذشته مکرراً شیرتان را پمپ می‌کردید یا کودکتان شیر زیادی می‌خورد

 

مجاری شیر در سینه مادران
مجاری شیر در سینه مادران

 

سایر علائم همراه با درد عبارتند از:

  • تب و لرز مادر بعد از شیر گرفتن
  • خستگی
  • اضطراب
  • نوک سینه‌های قرمز
  • ترشح شیر از نوک سینه‌ها به دلیل اصطکاک
  • احساس گرما
  • متورم و سفت شدن همراه با سوزش

 

” اگر هر یک از علائم عفونت پستان ذکر شده در بالا را دارید، چه در دوران شیردهی یا نه، مهم است که برای درمان مناسب با پزشک خود تماس بگیرید. “

 

۱۵ بیماری شایع در کودکان علائم و نشانه آنها
مطالعه

موثرترین‌ روش‌های کاهش درد پستان‌ها پس از شیر گرفتن نوزاد

بعد از شیر گرفتن کودک روش‌های زیر را امتحان کنید:

۱. حمام گرم

دوش یا حمام آب گرم می‌تواند کمک کننده باشد. بافت سینه را نرم‌تر می‌کند و در نتیجه جمع شدن شیر بعد از شیر گرفتن کودک را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، روش کمپرس گرم نیز به کاهش قابل توجه درد ناشی از ورم پستان کمک می‌کند.

حمام آب گرم برای مادران شیرده
حمام آب گرم برای مادران شیرده

 

۲. از پمپ سینه استفاده کنید

اگر احساس می‌کنید سینه‌هایتان بیش از حد پر شده است، می‌توانید از پمپ سینه نیز استفاده کنید. بهترین زمان برای این کار شب سوم از شیر گرفتن کودک است.

” توجه داشته باشید که دوشیدن شیر بعد از شیر گرفتن نباید مرتب تکرار شود یا سینه را به طور کامل تخلیه کنید زیرا منجر به ادامه تولید شیر در سینه می‌شود. “

استفاده از پمپ سینه بعد از شیردهی
استفاده از پمپ سینه بعد از شیردهی

 

۳. ماساژ سینه

به جای پمپ سینه می‌توانید ماساژ را برای کاهش درد پستان‌ها پس از شیر گرفتن نوزاد امتحان کنید. این کار نیز نباید بیش از حد باشد زیرا ماساژ منجر به تولید هورمون پرولاکتین و در نتیجه ادامه تولید شیر شود.

۴. افزایش مصرف مایعات

برای جلوگیری از کم آبی و تب بدن مادر بعد از شیر گرفتن نوزاد، باید مایعات بیشتری مانند آب معدنی، آب جوشیده سرد شده یا آب میوه طبیعی را در رژیم غذایی خود بگنجاند.

مزایای شیر مادر و اهمیت آن برای نوزاد
مطالعه

۵. استفاده از دارو برای از شیر گرفتن نوزاد جهت جلوگیری از درد پستان

یک روش دیگر کاهش درد پستان‌ها پس از شیر گرفتن نوزاد استفاده از داروهای مسکن یا آنتی بیوتیک طبق دستور پزشک متخصص است. پس به هیچ عنوان نباید به صورت خودسرانه مصرف شوند و حتماً با پزشک مشورت کنید.

۶. کمپرس سرد

گاهی اوقات قرار دادن یخ روی سینه ها به کاهش تورم و درد سینه کمک می‌کند.

۷. حفظ یک سبک زندگی سالم

برای کاهش درد پستان‌ها پس از شیر گرفتن کودک باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید و یک سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید. مصرف غذاهای سالم و ویتامین‌ها می‌تواند به درمان عفونت کمک کند. همچنین باید غذاهای شیرساز را در رژیمتان کاهش دهید. خواب کافی نیز به بهبود وضعیت بدن کمک می‌کند.

 

زمان قطع شیردهی چه زمانی خواهد بود؟

انجمن متخصصین کودکان آمریکا توصیه می کنند شیر مادر تنها منبع غذایی مناسب در شش ماهه اول زندگی کودک می باشد. این انجمن همچنین توصیه می کند تا زمان یک سالگی کودک بهتر است شیردهی را ادامه دهید. مناسب ترین زمان قطع شیردهی زمانی است که خود کودک به این فرآیند خاتمه می دهد. اما تصمیم گیری های مادر نیز در این میان دخالت دارد. تصمیم گیری مادر در مورد زمان قطع شیردهی به فاکتورهای متعددی مانند بازگشت به محل کار، سلامت خود مادر یا فرزند بستگی دارد.

زمان قطع شیردهی
زمان قطع شیردهی

 

درد سینه بعد از از شیر گرفتن چقدر طول می‌کشد؟

درد ناشی از ورم پستان بسته به شرایط فرد ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد. اکثر زنان در چند روز اول از شیر گرفتن، درد شدید سینه را تجربه می‌کنند. معمولاً علائم ورم پستان به مرور زمان فروکش می‌کند یا از بین می‌رود. با این حال، اگر درد در سینه پس از چند روز هیچ نشانه‌ای از تسکین را نشان نداد، بهتر است در اسرع وقت از یک متخصص زنان یا متخصص مراقبت‌های بهداشتی برای کاهش درد پستان‌ها پس از شیر گرفتن نوزاد کمک بگیرید.

علت کمبود شیر مادر، در این مواقع چه باید کرد؟
مطالعه

 

چطور از درد سینه جلوگیری کنیم؟

آیا می‌توان به جای کاهش درد پستان‌ها پس از شیر گرفتن نوزاد از بروزش جلوگیری کرد؟ بله

کافی است جهت درمان درد سینه پس از شیردهی از دستورالعمل‌های زیر پیروی کنید:

  • از شیر گرفتن کودک را به تدریج انجام دهید. تعداد و طول دفعات شیردهی باید به تدریج کاهش پیدا کند تا به طور کامل به پایان برسد.
  • از سینه‌بندهای راحت استفاده کنید. سینه‌بند تنگ مسدود شدن مجاری شیر را تشدید می‌کند.
  • حتما در برنامه روزانه خود ورزش داشته باشید و سبک زندگی سالم را پیش بگیرید.

 

سخن پایانی

درد سینه به عنوان یکی از حالات مادر بعد از شیر گرفتن کودک اگرچه شایع است اما با رعایت نکات بالا می‌توان درد را کاهش داد یا به طور کامل از آن جلوگیری کرد.

 

مطب دکتر بهروز سلطانی متخصص کودکان و نوزادان آماده ارائه کلیه خدمات پزشکی کودکان و نوزادان دلبند شما جهت دریافت خدمات معاینه زردی، چک آپ دوره ای و انواع جراحی سرپایی ختنه، سرم تراپی با شماره های ۰۲۱۶۶۹۱۲۹۸۵  ۰۲۱۶۶۹۱۳۰۱۴ در تماس باشید.

 

3.7/5 - (3 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *